Fokker Dr.I

Trokrilac holandskog konstruktora aviona Antoni Fokera (1890–1939) predstavlja najslavniji borbeni avion u arsenalu nemačke armije tokom Prvog svetskog rata, i svakako je jedna od najpoznatijih letelica tog sukoba vođenog pre svega na zapadnoevropskom frontu. Avion čiji je zvaničan naziv bio Fokker Dr.I nosio je skraćenicu “Dr.” prema nemačkoj reči za trokrilni avion – Dreidecker (srb. Drajdeker). Poznat po sjajnim manevarskim sposobnostima i brzini penjanja (345 m/min), postao je simbol nemačke vazduhoplovne moći iz vremena dotada najvećeg sukoba u istoriji sveta, iako se na Zapadnom frontu pojavio tek u kasnu jesen 1917. godine i upotrebljavan je do leta 1918. godine kada je bio brojčano nadjačan od strane britanskih “S.E.5a” i “Sopvit Kemel” (Sopwith Camel), kao i francuskim “SPAD”-ovima VII i XIII.

Prvi let prototipa je izveden 5.7.1917, a serijska proizvodnja je započela u septembru 1917. godine. Do kraja rata je proizvedeno 320 primeraka. Pogon aviona činio je zvezdasti motor “Oberursel Ur.II” od 110 KS koji je obezbeđivao maksimalnu brzinu od svega 180 km/h, što avionu i nije bila jača strana. Bio je naoružan sa dva mitraljeza “Špandau” kalibra 7,92 mm, koji su pucali kroz obrtno polje elise zahvaljujući posebnom prekidaču koji je usaglašavao okidanje mitraljeza sa obrtanjem dvokrake elise. Imao je operativni plafon leta od 6.100 metara.

Na ovom avionu su leteli neki od čuvenih nemačkih pilota-lovaca Prvog svetskog rata poput Manfreda fon Rihthofena – “Crvenog Barona” (19 pobeda na ovom tipu od ukupnih 80 pobeda), njegovog brata Lotara Rihthofena (ukupno 40 pobeda), Ernsta Udeta (ukupno 62 pobede), Jozefa Karla Jakobsa (preko 30 od ukupno 48 pobeda; najuspešniji as ovog tipa aviona), Vernera Fosa (10 od 48) i drugih nemačkih asova. Naročito je poznata ekstravagantna priča o živopisnim šemama farbanja aviona iz sastava “Jasta 11” (11. lovačke eskadrile; JagdStaffel) poznatih kao “Leteći Cirkus”, na čelu sa crvenom obojenim avionom “Crvenog Barona” s proleća 1918. godine.

Otpočinjemo srpsko poglavlje priče o Drajdekeru, nudeći zainteresovanim kompanijama i pojedincima repliku ovog aviona-jednoseda u realnoj razmeri 1:1 i sa sledećim dimenzijama: 5,77 m (dužina), 2,95 m (visina) i razmah krila 7,19 m, koji bi po svojoj težini spadao u klasu ultralakih vazduhoplova. Očekujemo i predlog šeme farbanja, od sopstvenih grafičkih ideja, do kopiranja primeraka iz sastava nekadašnjeg “Letećeg Cirkusa”. Uz obezbeđenog pilota za pilotiranje ovim avionom, kao i prostorom za njegovo čuvanje i redovno održavanje, mogućnosti brendiranja kompanije ili pojedinca su neslućene.

Za sve komercijalne detalje ostajemo na raspolaganju kroz dodatne informacije zainteresovanima.